توضیحاتی در مورد تفاوت بین کاغذ عادی و کاغذ عکس
تفاوت بین کاغذ عادی و کاغذ عکس
همه ما حداقل یک بار سعی کرده ایم تا یک تصویر با کیفیت بالا را روی یک کاغذ ساده پرینت کنیم. هرچند تصویر روی کاغذ چاپ می شود، اما نتایج به احتمال زیاد چندان با کیفیت نبوده است. دلیل این امر نیز مربوط به تفاوت بین ساختار کاغذهای ساده و کاغذ عکس (مخصوص چاپ عکس) است.
کاغذ پرینت ساده بدون پوشش است، به این معنی که هنگام چاپ تصاویر اشباع، سطح کاغذ نمی تواند تمام جوهر را در خود نگاه دارد، به همین خاطر، جوهر به سمت دیگر کاغذ نفوذ می کند. در نتیجه، شما در پایان کار اشکال موج مانندی خواهید داشت و عکس پرینت شده جذابیت لازم را ندارد.
علاوه بر این، عدم وجود روکش باعث می شود که جوهر عکس پرینت گرفته شده دوام چندانی روی کاغذ نداشته باشد و سبک بودن کاغذ (به طور متوسط 70 تا 80 گرم) نیز منجر به کاهش جلوه و زیبایی آن می شود. این کاغذها طوری طراحی شده اند تا متون ساده را در خود جای دهند و یا از آنها به عنوان کاغذ کپی استفاده شود، نه سطحی برای چاپ عکس. اگر یک تصویر را بر روی یکی از این کاغذها پرینت بگیرید، به این خاطر که ویژگی نگه دارندگی ندارد، به سرعت زرد و بی کیفیت میشود.
از طرف دیگر، کاغذهای عکس نیز خود به دو نوع اصلی تقسیم می شوند. یک نوع دارای یک پوشش محافظ است که به طور معمول دارای دارای درجه کیفی بالاتری است، و نوع دیگر کاغذ بدون لایه محافظ است که در آن، لایه دریافت کننده جوهر در تماس مستقیم با کاغذ قرار دارد. از دومی معمولاً برای چاپ تصاویر مات با رزولوشن بالا استفاده می شود. معمولا کاغذهای بدون روکش از کیفیت پایینتری نسبت به انواع روکش دار میکروسکوپی برخوردارند.
لایه محافظ روی کاغذ روکش دار، برای جلوگیری از نفوذ جوهر به سمت دیگر کاغذ تعبیه شده اند؛ این امر منجر به دوام بالاتر عکس می شود. روکش، درواقع لایه نازکی از پلی اتیلن است که هر دو سمت کاغذ را می پوشاند. در یک سمت کاغذ نیز، یک پوشش دریافت کننده جوهر میکروسکوپی قرار دارد.
لایه ای که در دنیای حرفه ای این صنعت به آن لایه دریافت کننده می گویند، دارای روکش پخش (cast coated) و منافذ میکروسکوپی است.
روکش پخش (cast coating) : کاغذ های عکس عادی، از لایه روکش پخش دریافت کننده استفاده می کنند. وقتی از جوهر های pigment inks بر روی سطح استفاده می شود، جوهر روی سطح می نشیند. اما زمانی که از جوهر جوهرهای dye based استفاده می شود، به خوبی در کاغذ نفوذ می کند. بنابراین در مواردی که از جوهر های سنگین pigment ink مانند Epson DuraBrite استفاده می شود، اگر روی عکس تازه پرینت گرفته شده را مالش دهیم، امکان دارد عکس دارای لکه شود. نسلهای جدیدتر کاغذهای عکس اروپایی سازگاری بیشتری با pigment ink دارند، اما همچنان از کیفیت کاغذهای عکس با منافذ میکروسکوپی برخوردار نیستند.
به دلیل پروسه cast coating، این عکسها تنها با ظاهر درخشان و براق تهیه می شوند. این کاغذها با جوهرهای dye inks سازگاری فوق العاده ای دارند، اما با pigment inks چندان خوب عمل نمی کنند.
منافذ میکروسکوپی و نانو : این نوع لایه دریافت کننده، برای پوشش کاغذهای با کیفیت بسیار بالایی استفاده می شود، که دوام و تمایز رنگها اولویت بالایی دارند. برخلاف روکش پخش که جوهر بر سطح کاغذ قرار می گیرد، در این مورد در حفرات میکروسکوپی نفوذ می کند و منجر به خشک شدن آن بلافاصله پس از اتمام پرینت می گردد. این نوع از کاغذ عکس، در تمام انواع کاغذهای براق، ساتین (satin) و مروارید (pearl) موجود است و با هر دو نوع جوهر dye و pigment inks به خوبی کار می کند.
Views: 8
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.